نسخه آزمایشی

آغاز طرح دو ماهه تعزیرات برای نوروز و ماه رمضان

آغاز طرح دو ماهه تعزیرات برای نوروز و ماه رمضان

تاریخ انتشار: 1401/12/08

|

ساعت: 12:12

|

تعداد بازدید: 900

|

کد خبر: 119

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی از آغاز فعالیت گشت‌های مشترک نظارت نوروزی و ماه مبارک رمضان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حکومتی، احمد اصانلو در نشست آغاز گشت‌های مشترک طرح نوروز و ماه مبارک رمضان با حضور اصحاب رسانه، گفت: امسال با توجه به شرایط بازار طرح ویژه نظارت نوروزی زودتر پیش‌بینی‌شده و از امروز هشتم اسفند در سراسر کشور آغاز می‌شود و تا ۲ ماه ادامه دارد.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی، طرح امسال را دارای سه تفاوت عمده نسبت به سال‌های گذشته عنوان کرد و گفت: در این دوره، تعداد روسای شعب حاضر در گشت‌ها به صورت کشوری افزایش یافته است.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به اینکه روسای شعب تعزیرات منتظر ارجاع پرونده از دستگاه‌های ناظر بر بازار نیستند؛ افزود: در این دوره به دلیل شرایط بازار، بیشتر تأکید بر حضور میدانی و برخورد با متخلفان است و بر اساس مصوبه سران قوا و افزایش اختیارات تعزیرات، میزان جریمه‌ها افزایش یافته و امکان پلمپ واحدهای متخلف قبل از صدور رأی نهایی وجود دارد.

اصانلو سومین تفاوت طرح امسال با سال‌های گذشته را رویکرد نظارتی این سازمان بر واردکنندگان و توزیع‌کنندگان عمده اعلام کرد و گفت: نوسانات ارز ابزاری شده که برخی وقتی کالایی را با ارز  ۲۸ هزار تومانی وارد کردند، اکنون به بهانه افزایش قیمت ارز، قیمت کالاهای خود را افزایش می‌دهند که توجیهی ندارد و ما تأکید کردیم که شرکت‌های وارد کننده کالا باید کالاهای خود را به همان قیمت ارز وارد شده عرضه کنند.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی تصریح کرد: واحدهای نظارت بر فروشگاه‌های اینترنتی تشکیل می‌شود تا کالایی که چند ماه قبل با ارز ارزان تهیه کرده‌اند را تحت تأثیر نوسانات ارزی گران نفروشند. 

اصانلو با اشاره به اینکه ممکن است افراد کلاه‌برداری پیدا شوند و به ادعای اینکه بازرس تعزیرات هستند بخواهند از اصناف و بازاری‌ها اخاذی و کلاه‌برداری کنند؛ گفت: حضور روسای سازمان تعزیرات حکومتی در قالب گشت مشترک با خودروی آرم‌دار است و همه افراد کارت شناسایی سازمانی دارند و گشت‌ها در کنار دیگر ضابطان و بازرسان حضور دارند بنابراین تعزیرات حکومتی کسی را به صورت انفرادی برای گشت اعزام نمی‌کند.

معاون وزیر دادگستری بابیان اینکه ساز و کار لازم برای مطالبه نظارت‌ها از ضابطین قضایی وجود ندارد، گفت: با وجود تمام محدودیت‌ها تا حد ممکن بر ضابطین خود نظارت می‌کنیم و اخیراً دو پرونده در خصوص مدیران وزارت صمت و جهاد تشکیل شده که هر دو به دلیل کم‌کاری در نظارت بر بازار به برکناری از سمت دولتی محکوم شدند.

اصانلو ادامه داد: در تهران پایگاه فرماندهی گشت‌های مشترک مستقر و گشت‌ها به صورت ۲۴ ساعته از همان محل فرماندهی می‌شود و رؤسای ۱۰۰ شعبه حضور میدانی مفید دارند و از دیگر استان‌ها نیز روسای شعب به تهران مأمور شده‌اند.

وی افزود: کل روسای شعب سازمان تعزیرات حکومتی شامل بیش از ۵۰۰ نفر در طرح نوروزی حضور دارند و ۱۰۰ رئیس شعبه در تهران گشت‌های نوروزی امسال را انجام می‌دهند.

رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با اشاره به جریمه ۱۴ هزار میلیارد تومانی یک شرکت خودرویی و نیز جریمه ۳۰۰ میلیارد تومانی یک شرکت تولید لوازم خانگی، گفت: حضور مؤثر سازمان تعزیرات در تابستان گذشته و تفهیم این موضوع که حذف قیمت دستوری به معنای قیمت‌گذاری دلبخواهی نیست، مانع از افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها در محصولاتی مانند لبنیات شد.